Tunnelmia

Tunnelmia

9.5.2015

Pitsiä ja palmikoita villasukissa

Vaikka kevät on jo pitkällä, niin innostuin yllättäen todella pitkästä aikaa neulomaan villasukkia!
Tähän mennessä olen neulonut paria vauvansukkaa lukuunottamatta ainoastaan joustinneulevartisia perussukkia, mutta nyt oli pakko kokeilla jotain uutta.

Jo syksyä ajatellen valitsin Novitan nettisivuilta pitkien villasukkien mallit. Toiset on pitsineulesukat ja toiset palmikkosukat, molemmissa varsi yltää polven alapuolelle saakka.


Molempien sukkien lanka on 7 Veljestä, paksusta langasta sukat valmistuivatkin nopeasti ja kuvioneuleiden malli on helppo, niitä uskaltaa kokeilla vaikka ei olisi aiemmin pitsineuletta tai palmikkoa  neulonut, kunhan sukan neulomisen perusteet on hallussa niin näistä selviää! :)


Näiden tummanharmaiden pitsineulesukkien ohje löytyy täältä.


Vaaleanharmaiden palmikkosukkien ohje taas löytyy täältä.

Pitsien ja palmikoiden neulomiseen jäin nyt koukkuun ja koska lankaakin vielä jäi, niin ainakin parit sukat täytyy vielä neuloa! Näiden sukkien ohjeilla tulisi myös ihanat säärystimet, kun tekee pelkän varren.

Syksyä odotellessa! ;)5 kommenttia:

 1. Superkauniita sukkia olet neulonut! Tuota neulomista en vielä itse hallitse, ehkä joku päivä innostun opettelemaan, nyt riittää vielä virkkaus.. ;) Noi sukat on talvella ihania farkkuhameen, paksujen sukkisten ja Uggsien kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Hassua kuinka toiset on enemmän neulojia ja toiset virkkaajia, mulle se virkkaus tuntuu hankalalta vaikka joskus lapsena viimeksi jotain on tullut virkattuakin! :D Virkatulle matolle olisi tarvetta niin joutuu varmaan jossain vaiheessa taas sen taidon palauttelemaan mieleen! :)

   Poista
 2. Hurmaavat sukat!
  Ihanan lämmin syksyn tunnelma tulvi heti sydämeen!
  Lempeitä syyskuulta täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Nyt näitä pääsee jo käyttämäänkin :)

   Poista
 3. Anonyymi13.15

  Hei voisitko laittaa blogiisi vaalen harmaiden palmikkosukkien ohjeen on niin kauniit.Ei löydy ohjetta enää mistään.

  VastaaPoista

Kiitokset käynnistäsi ja mukavaa kun jätät kommentin!