Tunnelmia

Tunnelmia

18.8.2012

Käpypallo


Vielä on kesää jäljellä ja mukava niin! Mutta sain tuossa eräänä päivänä syksyisen/talvisen askarteluinspiraation enkä millään malttanut olla toteuttamatta sitä heti! :)

Nimittäin käpypallo! Alunperin sain ajatuksen käpypuusta, pallon oli tarkoitus tulla kepin päähän, mutta loppujen lopuksi ilman keppiä olikin parempi.


Ensin maalasin kävyt valkoisella askartelumaalilla hieman lumisen näköiseksi, sitten liimasin kuumaliimalla styrox-palloon kiinni. Pallo on ensin maalattu ruskealla askartelumaalilla, koska käpyjä ei kuitenkaan saa liimattua aivan täysin tiiviisti, jolloin valkoinen styrox näkyisi rumasti väleistä. Tuohon sopisi hyvin myös laittaa vähän sammalta ruukun reunoille.


Jottei tunnelma menisi aivan liian kylmäksi ja talviseksi näillä loppukesän helteillä, niin on meillä sentään vielä kesäkukkiakin parvekkeella :)


8 kommenttia:

 1. Kuule täälläkin ollaan jo mietitty syksyn ja joulunkin askarteluja ja ompeluksia ja ekat joulusydämetkin on jo tullut ommeltua =D

  Olen ajatellut tehdä tuolla tyylillä käpykransseja. Ihana tuo pallo myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ajattelin itse myös kohtapuoliin alkaa jotain joulujuttuja ompelemaan, niin saisi ne sitten ajoissa valmiiksikin :D

   Poista
 2. Hieno käpypallo!
  Olen jo keräillyt käpyjä syksyn askarteluja varten, joten tällainen käpypallokin on kyllä pakko toteuttaa. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sinulle kommentista ja oleppa hyvä vaan ideasta! :)

   Poista
 3. Anonyymi9.31

  Ihana pallo, pitääpä kokeilla. Onnistuisikohan risupohjaan liimata kuumaliimalla? Mulla olisi nimittäin risusta tehtyjä kranssi- ja pallopohjia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Kyllä varmaan onnistuisi myös risupohjaan liimaaminen, kunhan se vaan on sen verran "tiheä" ettei liima pääse valumaan väleistä. Vaikka varmaan noissa kuumaliimoissakin on eroja, itselläni on joskus kauan sitten Tiimarista ostettu liimapyssy joka ei tuntunut ihan parhaassa iskussa olevan enää...joutui seuraavava päivänä osan irronneista kävyistä liimaamaan uusiksi!

   Poista
 4. Todella kaunis ja nerokas idea!! =)

  VastaaPoista

Kiitokset käynnistäsi ja mukavaa kun jätät kommentin!